Case study: Technopolis
30.3.2021

Käyn lyhyesti läpi millaisista tiloista olemme tehneet 3D-esityksiä. Vaikka Matterport teknologia on alun perin suunniteltu kiinteistönvälittäjien apuvälineeksi se on viime aikoina kehittynyt paljon ja tukee hyvin myös muita toimialoja ja käyttöä. 

Hotellien ja business keskusten toimi- ja kokoustilojen myynnin tuki

Mm. Technopolis ja Kämp Group ovat käyttäneet 3D-esityksiä jo vuosia toimi- ja kokoustilojensa myynnin tueksi. Heillä on tyypillisesti myyntitiimit jotka ovat yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin. Yhteydenoton jälkeen he lähettävät 3D-esitykset asiakkaille lähempää tutustumista varten. Asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä kun voivat ’etänä’ tutustua tiloihin etukäteen.

Tässä esimerkki:

https://my.ilocus.fi/scan/1655

 Suunnittelun apuvälineeksi

Olemme toteuttaneet reilusti yli 200 3D-esitystä risteilyaluksien tiloista aina muutaman neliömetrin WC:stä usean tuhannen neliön kokonaisuuksiin. Kuvattavat alukset ovat tyypillisesti olleet megaluokan risteilijöitä joita olemme kuvanneet laivojen elinkaaren eri vaiheissa. Tämä asettaa suuria vaatimuksia kuvaustiimeille. 

–        Kun alus on vielä telakalla tiloissa liikkuu päivisin yli 1000 työmiestä ja tilat ovat usein peitetty suojamuovilla. Tämä vaatii paljon suunnittelua ja järjestelyjä.

–        Kun alus on kaupallisessa käytössä aluksella on 4.000 – 6.000 matkustajaa ja 2.000 – 3.000 henkilökuntaan kuuluvaa. 

Kuvausrauhan löytyminen on haasteellista.

Suunnittelutoimistot ja telakka käyttävät 3D-esitykset suunnittelun tueksi. He säästävät paljon aikaa ja rahaa kun eivät joudu lennättämään arkkitehtejä ja suunnittelijoita laivoille ympäri maailman tutustumaan aikaisempiin töihin. 3D-esityksiä voidaan tutkia yhdessä tai erikseen maantieteellisestä paikasta riippumatta.

Tässä esimerkki:

https://my.matterport.com/show/?m=1NkPwuh8znv

 Opetus- ja esittelytilaisuudet

Mm. Eduskunta, Helsingin Yliopisto, museot ja galleriat ovat hyödyntäneet 3D-esityksiä yleisölleen opetus- ja esittelytarkoitukseen.

Tässä esimerkki:

https://my.ilocus.fi/scan/1653

 Opastukset

Kartanot ja yleiset nähtävyydet. 3D-esityksistä voidaan tehdä hyvin informatiivisia ja opastavia lisäämällä niihin informaatiopisteitä jotka sisältävät tekstiä, kuvaa ja videota.

Tässä esimerkki:

https://my.ilocus.fi/scan/1662

 Rakennusprojektien seuranta

3D-esityksiä käytetään yhä enenevässä määrässä rakennusprojektien seurantaan ja dokumentointiin. Rakennusvaiheita voidaan seurata ’etänä’ sekä eri vaiheisiin voidaan palata jälkikäteen helposti ja vaivattomasti.

Tässä esimerkki

https://my.matterport.com/show/?m=hXUb4crZUAU Ennen

https://my.matterport.com/show/?m=pPr69Ygxb2w Jälkeen

Tutustu töihimme osoitteessa www.iLocus.fi

Jan Östman
Jan Östman
Head of Sales Finland, Chief Executive Officer

Comments are closed.